4 pers
600g lövbiff
salt och malen vitpeppar
smör att steka i
1 gul lök
2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 dl vitt vin
1 dl köttbuljong
2 msk dijonsenap
2 dl grädde
2 vitlöksklyftor
till servering: permesanost
Skala och hacka löken fint. Fräs den sakta guldgul i smöret. Tillsätt vinägern och låt den nästan koka in.häll på vinet och buljongen och låt sjuda i 5 min.
Skala vitlöksklyftorna. Klicka i senapen och häll på grädden. Pressa ner vitlöken. Låt puttra sakta under lock medan köttet steks
Skär lövbiffen i strimlor. Brun den i smör och kf´rydda med salt och peppar. Sila såsen över köttet, låt alltsammans få ett uppkok och flaga parmesanost över servering
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar