måndag 5 april 2010

Currygryta och Thainudlar 7/11-06

4 port

500g fläskfilé
1 msk olja
salt och peppar
1 1/2 msk röd currypasta
4 dl kokosmjölk
1 burk ananansringar (ca550g)

Thainudlar
28og äggnudlar
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
500g djupfrysta wokgrönsaker
150g shiitakesvamp eller valfri
(2 dl strimlad kinakål)

Garnering
salta jordnötter

1) Skär fläskfilén i 2cm tjocka skivor. Bryn dem i ljan. Salta, peppra och lägg i en gryta
2) Tillsätt currypasta och kokosmjölk. Låt grytan koka i 5 min. Skär ananasen i bitar och lägg dem i grytan.
3)Thainudlar: Koka nudlarna, låt dem rinna av
4) Hetta upp oljan i en wok el sktekpanna, pressa i vitlök och stek grönsakerna. Sstek svampen för sig. Blanda nudlar, grönsaker och kinakål. Strö över svampen
5)Strö jordnötterna över grytan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar