torsdag 8 april 2010

Indisk Grönsakscurry 12/3-08

Grattis på din namnsdag Vicke!

4 port

1 morot
1 litet blomkålshuvud
5 stora potatisar
1/2 dl olja
3 msk curry
4 krossade vitlöksklyftor
125 g frysta ärtor
1 dl matlagningsyoghurt
1 skivad banan
salt
peppar
1 dl cashewnötter
mango chutney

Skrapa en morot och skär den i stavar. Ansa blomkålshuvudet och dela det i små buketter. Skala potatisarna och skär dem i strimlor. Hetta upp olja i en gryta som rätten ska serveras ur. Tillsätt curry och krossade vitlöksklyftor. Lägg i morot, blomkål och potatis- Låt alltsammans fräsa en stund. Häll på sp mycket vatten att det knappt täcker.
Låt grytan sjuda ca 15-20min tillsätt frysta ärter, matlagningsyoghurt och skivad banan. Rör om och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar
Strö över cashewnötter och servera med mango chutney

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar