tisdag 6 april 2010

Bananpaj med chokladsmulor

Chokladsmulor

4 dl mjöl
1 krm salt
150g kallt smör
1 1/4 dl socker
200g mörk choklad

Fyllning
3 mogna bananer
3-4 passionsfrukter

Mät upp mjöl och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i mindre bitar och fördela smöret i mjölet med fingertopparna. Nyp ihop till en smulig massa och arbeta in sockret. Hacka chokladen ganska grovt och blanda ner i mjölsmulorna.. Strö ut hälften av smuldegen i botten av en pajform ca 20 cm Skala bananerna och skär dem i skivor. Fördela baananbitarna över pajsmulorna i formen. Dela passionsfruktorna på mitten coh gröp ur fruktköttet över bananerna Strö ut resten av pajsmulorna över frukten och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40-45 minuter.
Låt svalna lite och servera pajen med choklad eller vaniljglass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar