tisdag 6 april 2010

Chokladmousetårta med maräng & pistaschnötter

10-12 pers
175 grader

Botten:
2 ägg
100g smält smör
1 dl mjöl
3 dl socker
2 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
100g smält mörk choklad
1/2 dl hackade pistaschnötter

Mouse:
3 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk honung
200g hackad mörk choklad
70g smör

Saltrostade pistaschnötter och maränger till servering

Rör samman alla ingredieser till botten. Grädda i en smörad springform (ca25cm i diameter)
i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen

Vispa grädden luftig. Vispa ägg och honung pösigt. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör till sist ner grädden.

Låt botten vara kvar i formen och bre över chokladmousen. Låt tårtan svalna och "sätta sig" i kylen i ett par timmar

Strö slutligen över hackade, saltrostade pistaschnötter och marängkross. Skär loss tårtan från formen med en varm kniv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar