Syrlig, söt och läckert krämig sussékaka som kan göras 2 dagar i förväg om du vill! Servera som kaka eller som dessert
12-14 bitar
3 dl mjöl
2 msk socker
125g smör
1 ägg-gula
Fyllning
3 ägg
2 dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av 1 lime och 1 citron
Garnerning och servering
1 skivad lime
1 msk florsocker
3 dl vispgrädde
Gör så här
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grunig massa. Tillsätt ägggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant ca 24cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30min. Sätt ugnen på 200grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen. Grädda i nedre delena av ugnen ca 30min. Låt kallna. Garnera med limeskivor och sikta över florsocker. Servera med vispad grädd
tisdag 6 april 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar