måndag 5 april 2010

Köttfärsgryta från Nevada 11/4-06

4 port.

400g nötfärs
1/2 -1 dl köttbuljong
2 gröna paprikor
2 morötter
100g rotselleri
1/2 purjolök
2 msk tomatpuré
2-3 tsk timjan
1-2 tsk kinesisk soja
salt och svart peppar
1 dl matlagningsyoghurt
2 tomater
50g mager riven ost (kan uteslutas)
1/2 dl cashewnötter (30g)

Värm buljongen. Tärna paprikan, skiva morötterna, strimla purjolöken och skär sellerin i stavar. Spara lite paprika-hack. Häll grönsakerna i grytan och koka dem mjuka under lock i ca 10 min. Rör om då och då. stek köttfärsen och blanda därefter i dem i grytan. Smaksätt med tomatpuré, timjan, soja, salt och peppar. Fräs blandningen i 6-8 min under fortsatt omröring. Ta grytan från värmen och blanda ner yoghurten. Bred ut hälften av köttfärsblandningen i en ungsfast form. Skiva tomaterna och lägg dem överst. Sparta några skivor till garnering. Bred sedan ut resten av köttfärsblandningen. Strö över osten
Gratinera i 175 grader i ugnen i ca 25 minuter
Garnera med hackade casewnötter, paprika-hack och tomatskivor. Servera genast

Tips: Vitlöksbröd till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar