tisdag 6 april 2010

Krämig räkgryta med thailändska smaker 11/5-07

4 port

1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 tsk brunt senapsfrö
olja tex rapsolja
3 dl kokosmjölk
2-3 finriven färsk ingefära
6-7 limelbad
1/2 tsk gurkmeja
400g skalade räkor
salt
ev finhackad koriander

Basris eller jasmineris

Hacka rödlocken fint och pressa vitloken. Lägg senapsfröna i en stekpanna, värm så de börjar poppa. Tillsätt olja och all alök. Fräs löken så den blir glansig. Tillsätt kokosmjölk, ingefära, limeblad och gurkmeja. Låt såse koka 5 min
Avsluta med att tillsätta riäkor och slt. Räkorna ska bara bli varma. strö ev på finhackad koriander
Servera med ris och sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar