måndag 5 april 2010

Saffranspasta med currykräftsås 11/10-06

4 port

Pastakok
6 liter vatten
3 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
3 påsar saffra (o,5g/påse)
600g Tagliatelle, färsk

Sås
3 msk maragrin
6-9 tsk stark curry
600g skalade kräftstjärtar
3 dl creme fraiche
9 krm salt
3 krm vitpeppar
Basilika till garnering

Advokadoröra
3 avokade (skär i långsmala bitar)
3 msk citronsaft
3 msk solrosfrön
6 msk färsk riven parmesan ost
Blanda ihop detta till en röra (kall)

Gör så här:
1)Koka upp vattnet till pastan, häll i olivoljan, slat, saffran. Lägg i pastan
2)Gör avokado röran
3)Smält margarin i stekpanna. när smöret tar färg häll i curryn och fräs en kort stund
4)Lägg i kräftstjärtarna och creme fraiche och hetta upp snabbt, salta och peppra och ställ åt sidan.
5) Häll bort vattnet från pastan. Servera den nykokta sattranspastan med kräftsåsen och lite av avokadoröran på toppen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar